Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 21 Apr 2011 | 12254 vizualizari

 

Blatul este unul simplu de rulada, copt intr-o tava mai mica, iar deasupra un strat generos de dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • dulceata de capsuni si de visine.

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul.

Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.

Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Am folosit o tava mai mica, pentru ca am vrut ca blatul sa nu fie chiar foarte subtire ca la rulada.

Am lasat 15 minute in cuptor la foc potrivit.

Am scos tava din cuptor si am pus pe toata suprafata blatului dulceata de visine si dulceata de capsuni. Am taiat apoi prajitura in bucati mai mici si am servit-o calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca